Kontakta oss
 
Logga in
?
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Tillbaka

Projekt Syrénmassaker fortsätter

I höstas fick Kim och jag nog på att inte se ut från Lämes köksfönster för den höga syrénhäcken. Dessutom såg tomten ganska övergiven ut. Som de ovana syrén-häcksklippare vi är började vi röja i syrénskogen runt huset. Vi klippte bort ca hälften och ändå var syrénen ovanför våra huvuden.

Detta projekt har vi nu fortsatt med i sommar med massor av hjälp från Kims föräldrar som klippte och sågade. Just nu ser den inte så mycket ut för världen men vår plan är alltså att låta häcken komma upp igen och att hålla den en bit ifrån husväggen så att det känns lite luftigare. För att det inte skulle kännas så kalt har vi sparat några långa, gamla grenar som vi senare kan kapa när den nya häcken tagit sig.

Vi har även i Påskas flyttat några syrenplantor tillsammans med Patrik för att börja odla en häck nedanför Lillstugan. Ett projekt som jag gissar några gubbar i släkten påbörjat för länge sedan.

Syrénen 2010. Lummigt men såg ovårdat och övergivet ut.Alla träd och buskar växte in i varandra, man såg inte vad som var vad.Ganska hög var syrénen.Häcken mot Lillstugan var aningen vildvuxen.Ett försök till att hitta formen igen.Grindstolpen syns igen.För att kompensera allt vi klippte ner så försökte vi rädda några plantor och plantera utanför Lillstugan.När vi ändå var i farten så röjde Kim de nedersta grenarna på träden så att man kan klippa med gräsklipparen runtom.


 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
60.341386084343576
20.763380312
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng