Kontakta oss
 
Logga in
?
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Tillbaka

Såpa och orangea gardiner

Lite piffande i Lillstugan under juni och nu är det leriga-stövlar-förbud där.
Vår idé var att fixa i Lillstugan så att det blir lite trevligare att bo där för oss och våra gäster. Som det har varit så har det använts som arbetsrum där man stövlar in med skitiga skor eller som omklädningsrum för blöta bastubadare.

Så med detta som utgångspunkt satte vi igång att måla, tapetsera, storstäda, skura golv och möblera om. Eller för att vara ärlig så var Kim och jag mer arbetsledare då vi fick mycket hjälp av Kims föräldrar med målning, tapetsering och lampbyte.

För att slippa ”genomfartskänslan” i Lillstugan men också för att få mer yta att möblera på så satte vi igen dörren mellan bastun och rummet. Detta gör det också lite trevligare för de som boar i Lillstugan då de slipper lite av fukten och värmen in i sovrummet. Självklart får man ändå sitta och ljuga i Lillstugan när man ska basta, men man får nu ta en liten omväg för att komma dit.

Det har blivit lite gardiner på loppis, gamla tapeter, omklädda fåtöljer, begagnade trasmattor, lite nya hyllor och sedan lite ny lasyr till panelen. Utöver detta så tog vi bort lysröret i taket och tog hit min lampa, som jag tänkte låna ut till lillstugan ett tag framöver. När vi ändå var igång så fick spisen lite ny färg då den hade flagnat en del men också för att matcha den "nya" panelen.

Vi vill särskilt tacka våra gäster som gjorde ett makalöst jobb med Lillstugan, tomten och vedhögen på fyra dagar, medan vi satt i solstolen med varsin paraplydrink ;D

Skulle uppskatta om man i fortsättningen lämnar sina skor i hallen i Lillstugan då det tog några timmar att skura golvet med såpa...det fungerade ju inte att göra som Pippi Långstrump =(

Hoppas ni nu kan sitta i Lillstugan och ljuga med en Jäger och sedan njuta av lite bastubad =)

Här är lite bilder, klicka på valfri bild för att öppna bildvisningen.

Lysröret har vi bytt ut...Vi tycker i alla fall att det blev bättre.Panelen före...Panelen efter.Spis före...Spis efter.


 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
60.341386084343576
20.763380312
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng